"کارآفرینی" در بهترین وجه، یک اندیشه است ؛ اندیشهای که از پرتو آن فرد به مرحلهای میرسد که قادر به واکنش سریع نسبت به تغییرات میشود و بیشترین ارزش را برای همنوعان خود خلق میکند
یکی از نکاتی که معمولا در مباحث کارآفرینی و «انگیزشی» مورد کمتوجّهی واقع میشود ؛ مقولهی توان ریسکپذیری و تابآوری افراد در برابر مشکلات است و این امر همواره بهعنوان یک مسئله در حوزهی "کارآفرینی" از اهمّیّت بهسزایی برخوردار است.
شروع یک کسبوکار جدید تا مدّتها مشکلات زیادی را برای افراد کارآفرین بهبار میآورد و بر همین اساس، درجهی تابآوری افراد در برابر مشکلات ، ملاک اصلی در مسیر موفقیت است.
امروزه یکی از خصوصیات بارز اقتصاد ، تغییرات سریع است و در سطح کلان ؛ کشورهایی میتوانند از نظر اقتصادی به توفیق برسند که بتوانند کارآفرینان سازمانی نوآور و ریسکپذیر در لایههای مختلف ، پرورش دهند.
در واقع از آن رو که کارآفرینی نماد عینی نوآوری و موفقیت در امور تجاری است ؛ میتوان گفت کارآفرینان پیشگامان آن هستند که با آرای بدیع خویش، بستر تحوّلات اساسی در ساختار نظام اداری و افزایش کارایی و اثربخشی آن را فراهم میآورند.
از آنرو که اقتصاد تحت تأثیر کارآفرینی است ، بیتردید اگر سازمانها در همگامسازی خود با تحوّلات پرشتاب جهانی، دچار رکود شوند ؛ در آیندهی جهان توسعهیافته ، نقش و حضور فعّالی نخواهند داشت و بالطبع در گذر زمان دچار اضمحلال می شوند.
بنابراین ضروری است سازمانها ، روشهای نوین تولید را جایگزین روشهای سنّتی کنند تا قادر به پاسخگویی به نیازهای مشتریان در هر کمّیت و کیفیتی بوده و از مزیّت رقابتی سازمان خود در مواجهه با سایر بخشهای رقیب، حمایت کنند و بالطبع همچنان در گردونهی رقابت باقی بمانند.
وجود مدیران کارآفرین با اندیشههای توسعهمحور و دانشبنیان در مصدر سازمانها و بنگاههای اقتصادی خرد و کلان ، نهتنها به تقویت روحیهی کارآفرینی و ایجاد محیط کارآفرینانه میانجامد ، بلکه موجب آفرینش چشماندازی مناسب از آینده و پرورش رویکرد هوشیارانه در برابر چالشهای سازمانی خواهد شد.
حمید غفاری
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل
شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری