شنبه 03 آذر 1403

مشکلات ارزی و تأمین مواد اولیه صنایع بزرگ کشور تا پایان سال برطرف مي‌شود

  • 1399/06/19 - 13:00
  • - تعداد بازدید: 37
  • - تعداد بازدیدکننده: 37
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
  • /ZRY9
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در شهركرد ابراز اميدواري كرد:

مشکلات ارزی و تأمین مواد اولیه صنایع بزرگ کشور تا پایان سال برطرف مي‌شود

محسن صالحی‌نیا روز چهارشنبه در نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان چهارمحال و بختیاری گفت: خودروی تولیدی در کشور طی سال جاری ۱۵ درصد رشد داشته است، اما با توجه به تقاضای غیرمعمول خودرو در کشور، این افزایش تولید تأثیری بر کاهش قیمت‌ها نداشته است.

157607870.jpg

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: خودروی تولیدی در کشور طی سال جاری ۱۵ درصد رشد داشته است، اما با توجه به تقاضای غیرمعمول خودرو در کشور، این افزایش تولید تأثیری بر کاهش قیمت‌ها نداشته است.

به گزارش روابط عمومي سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، محسن صالحی‌نیا روز چهارشنبه با بيان اين مطلب در نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان چهارمحال و بختیاری افزود: هرچقدر خودرو در کشور تولید شود، باز هم جوابگوی حجم تقاضای موجود نیست و بازار خودرو همچنان متلاطم است.

وی اضافه کرد: افزایش ۱۵ درصدی تولید خودرو در ماه‌های اخیر اگرچه اقدام مؤثری برای مدیریت بازار خودرو به‌شمار می‌رود، اما به سبب شکاف تولید خودرو در سال‌های گذشته و تقاضای خارج از عرف، همچنان شاهد افزایش قیمت این محصول در کشور هستیم. با این وجود تمام تلاش ما بر این است تا شکاف قیمتی بین قیمت کارخانه و بازار را کاهش دهیم.

رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه از افزایش تولید ۳۶ قلم کالای دیگر در کشور خبر داد و گفت: از مجموع ۴۴ کالای تولیدی مهم کشور در کنار افزایش تولید خودرو، ۳۶ قلم کالای دیگر از جمله فولاد، کانی‌های غیرفلزی، کاشی، سرامیک، سیمان، لوازم خانگی و پتروشیمی افزایش تولید داشته‌ایم.

صالحي‌نيا در ادامه به برخی مشکلات واحدهای تولیدی اشاره و تصريح كرد: تأمین مواد اولیه و مشکلات ارزی از مهمترین این مشکلات است که تلاش شده با راهکارهایی این مشکلات را مدیریت کرد.

وي ادامه داد: امسال به سبب محدودیت‌های ارزی حاصل از صادرات نفت، فشار بر سامانه نیما زیاد شده است؛ از همین ‌رو تلاش شده از ظرفیت تهاتر کالا این موضوع را تا حدی برطرف کنیم.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت تهاتر ارزی را با اولویت تأمین کالاهای اساسی و تأمین مواد اولیه صنایع پایه دانست و اظهار داشت: انواع ورق‌های فلزی، مواد اولیه پتروشیمی، مس و آلومینیوم از جمله این کالاهاست.

صالحی‌نیا قول مساعد داد تا مشکلات واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری نیز با استفاده از مکانیسم‌های موجود برطرف شود.

وی ابراز امیدواری کرد که مشکلات ارزی و تأمین مواد اولیه صنایع بزرگ کشور تا پایان سال برطرف شود.

رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه از افزایش دو برابری کمک‌های بلاعوض برای اجرای مشوق‌های جذب سرمایه ‌گذار برای استان چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: تلاش می‌شود از ظرفیت‌های موجود برای جذب بیش از پیش سرمایه‌ گذاران به این استان و سایر مناطق کمتر توسعه‌ یافته کشور بهره‌گیری شود.

راهکاری برای جذب سرمایه ‌گذار در مناطق کمتر برخوردار تدبیر شود
استاندار چهارمحال و بختیاری نيز در اين نشست گفت: شرایط کنونی جذب سرمایه ‌گذار در مناطق مختلف کشور یکسان است، درحالی که این شرایط در مناطق کمتر برخوردار باید از مشوق‌های بیشتری برخوردار شود.

اقبال عباسی افزود: بی‌شک بخش خصوصی در حالت عادی تمایل دارد تا در مناطق توسعه‌ یافته و نزدیک به مرکز سرمایه ‌گذاری کند، اما چنان‌چه بتوان درخصوص واگذاری زمین، معافیت‌های مالیاتی و سایر موارد در مناطق کمتر برخوردار مشوق‌های قابل توجهی به سرمایه‌ گذاران ارائه شود، می‌توان گام مؤثری برای جذب آن‌ها در این مناطق برداشت.

وی اضافه كرد: افزایش قیمت زمین در صورت تغییر کاربری از صنعتی به خدماتی نیز چالش دیگری است که سبب شده قیمت تمام شده زمین برای سرمایه ‌گذار در استان افزایش یابد.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش سرمایه‌ گذاری در این استان طی سال‌های اخیر تصریح کرد: رونق تولید و افزایش تمایل سرمایه ‌گذاری در استان قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست و این موضوع نشان می‌دهد توجه به بخش صنعت بسیار بیشتر از گذشته است؛ اما همچنان چالش‌هایی وجود دارد که چنان‌چه برای رفع آن در سطح کلان اقدام شود، در وضعیت بهتری قرار می‌گیریم.

عباسي درخصوص واگذاری منطقه ویژه اقتصادی این استان به بخش خصوصی نیز بيان كرد: این منطقه به مساحت ۷۰۰ هکتار از سال‌های گذشته به سازمان همیاری شهرداری‌ها واگذار شده است، اما به سبب شرایط خاص این سازمان و ناتوانی در مدیریت این منطقه، پیشنهاد می‌شود منطقه ویژه اقتصادی استان به شركت شهرک‌های صنعتی واگذار شود.

وي بر ضرورت تبیین و اطلاع ‌رسانی درخصوص ایجاد شهرک‌های صنعتی خصوصی تأکید کرد و افزود: به‌نظر می‎رسد مقاومت‌هایی درخصوص واگذاری شهرک‌های صنعتي خصوصی وجود دارد که می‌طلبد در این خصوص تسهیل ‌گری شود.

در ادامه اين نشست، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری درخصوص جایگاه بخش صنعت، معدن و تجارت این استان در طرح‌های جهش تولید اظهار داشت: در این استان ۴۶ طرح با سرمایه ‌گذاری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان انعقاد تفاهم شده که از این تعداد ۱۷ طرح معادل ۳۷ درصد مجموع طرح‌های جهش تولید استان مختص بخش صنعت است.

علی شهریارپور افزود: همچنین از مجموع ۲ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه ‌گذاری طرح‌های جهش تولید، ۷۶ درصد و در حوزه اشتغال ۴۹ درصد مربوط به طرح‌های صنعت، معدن و تجارت استان است.

وی اضافه كرد: تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی، توسعه شبکه‌های برق ‌رسانی به شهرک‌های صنعتی، تأمین زیرساخت‌های لازم برای ایجاد شهرک تخصصی بادام و خوشه خاتم، احیاء واحدهای صنعتی راکد و توسعه نیروگاه‌های انرژی‌های تجدید پذیر از جمله طرح‌های جهش تولید استان در حوزه صنعت، معدن و تجارت است.

سرمایه ‌گذاری در بخش صنعت چهارمحال و بختیاری ۵۵۱ درصد رشد کرد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نيز در ادامه اين نشست گفت: سرمایه‌ گذاری انجام شده در استان در پنج ماهه امسال با صدور ۲۲۶ فقره جواز تأسیس از رشد ۵۵۱ درصدی برخوردار شده است.

سجاد رستمی افزود: در حال حاضر یک هزار و ۴۹۵ طرح در استان درحال اجراست که برای تکمیل این واحدها و توسعه سایر واحدهای تولیدی و صنعتی استان، ۲ هزار و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات جذب شده است.

وی در ادامه از رشد ۵۰ درصدی استخراج مواد معدنی در استان طی پنج ماهه امسال خبر داد و اضافه كرد: این مواد معدنی شامل هشت نوع ماده از ۱۰۲ معدن فعال در استان استخراج شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اجرای طرح استخراج منیزیم از دولومیت را از مهمترین طرح‌های معدنی اين استان برشمرد و ادامه داد: با بهره‌برداری از این طرح که به‌زودی انجام می‌گیرد، برای ۴۰۰ نفر در استان اشتغالزایی می‌شود و تعداد مواد معدنی استخراج شده در استان به ۹ ماده افزایش پیدا می‌کند.

رستمي با اشاره به وجود ۴۳ هزار واحد صنفی در استان اظهار داشت: این واحدها برای ۱۰۰هزار نفر در استان اشتغالزایی کرده است و برخی از این صنوف نظیر فرش و گز جزو واحدهای تولیدی به‌شمار می‌روند.

وي همچنین به صادرات ۲۰ میلیون دلار کالا از استان در پنج ماهه امسال اشاره و تصريح کرد: هدف ‌گذاری سال جاری ۴۰ میلیون دلار کالا است که نسبت به آن جلو هستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری از ارتقاء جایگاه صنعت، معدن و تجارت استان در سال‌ جاری خبر داد و گفت: عملکرد این سازمان از رتبه ۳۰ در پایان سال 13۹۸ به جایگاه یازدهم در بین استان‌های کشور ارتقاء یافته است.

رستمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۵۶ واحد صنعتی در استان فعال است که از این تعداد ۳۶ مورد جزو واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و ۷۸۶ واحد صنعتی کوچک است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در بخش ديگر این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی این نهاد اظهار داشت: این خانه در ۲ حوزه مشاوره سرمایه ‌گذاری و ارائه خدمات دولتی فعال است.

شهرام زارع افزود: در سال‌ جاری ۱۵۰ مشاوره صنعتی و سرمایه‌ گذاری ارائه و ۹۳ جواز تأسیس صادر شده است.

وی از معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درخواست کرد تا نماینده‌ای از بخش خصوصی در هیأت مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی حضور داشته باشد تا بتواند از منافع بخش خصوصی دفاع کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نسبت به نبود مشوق‌های لازم برای سرمایه ‌گذاری در مناطق کمتر توسعه ‌یافته کشور انتقاد و اضافه کرد: قیمت‌ گذاری یکسان زمین در شهرک‌های صنعتی یکی از این چالش‌هاست، درحالی که انتظار می‌رود در مناطق کمتر توسعه ‌یافته، زمین با قیمت مناسب‌تری در اختیار سرمایه ‌گذاران قرار داده شود.

زارع همچنین تقویت کمک‌های بلاعوض ملی به مناطق محروم کشور را خواستار شد و افزود: این موضوع می‌تواند شرکت شهرک‌های صنعتی را در اعطای مشوق‌ها به سرمایه ‌گذاران کمک کند.

در نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید چهارمحال و بختیاری نمایندگانی از برخی واحدهای صنعتی و تولیدی این استان به بیان مشکلات و چالش‌های خود پرداختند.

افتتاح ۱۲ واحد صنعتی و آغاز عملیات اجرایی سه طرح زیرساختی در شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری از جمله برنامه‌های سفر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به این استان است.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است که بخشی از تولیدات صنعتی این استان اکنون جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد.

هم اینک از ۲۹ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در استان چهارمحال و بختیاری، در ۲۱ مورد از آن‌ها شرایط برای واگذاری زمین به متقاضیان سرمایه‌ گذاری در بخش‌های مختلف تولیدي، خدماتی و صنفی فراهم است.

  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,چهارمحال و بختياري,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 11734
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب